Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citronkräm med bär och rostad mandel

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1/2 dl sötmandel
  • 4 äggulor
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 citron, finrivet skal och 3/4 dl färskpressad citronsaft
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl blandade färska bär

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Rosta mandeln på en plåt i cirka 10 minuter. Var försiktig så att den inte blir bränd, det går snabbt på slutet!
  3. Vispa äggulor och 1/2 dl grädde i en kastrull.
  4. Koka upp citronsaft, citronskal och socker i en annan kastrull.
  5. Sila ner den varma socker- och citronblandningen i äggulekrämen under vispning. Ställ kastrullen på medelvärme och fortsätt att vispa kraftigt tills krämen når kokpunkten.
  6. Ta genast kastrullen från värmen och fortsätt att vispa i cirka 30 sekunder. Låt krämen svalna och förvara den sedan i kylen tills desserten ska serveras.
  7. Vispa resten av grädden.
  8. Varva grädde, citronkräm, rostad mandel och färska bär i glas. Servera direkt.