Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citronkokoskaka med frosting

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl (180 g)
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 liten burk kokosmjölk (165 ml)
  • 1 citron, rivet skal

Frosting

  • 200 g naturell färskost
  • 3 dl florsocker
  • 75 g smör, rumsvarmt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält ­smöret i en kastrull och låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjöl, kokos, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen tillsammans med smör, kokosmjölk och citronskal i äggpöset till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en smord och kokos­beströdd form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Låt kakan stå kvar i formen cirka 5 minuter innan den lossas och får kallna på galler.
  5. Frosting: Vispa färskost, florsocker och smör till en fluffig smet. Bred den på kakan. Garnera med ätliga blommor, till exempel violer och flagad kokos.
1 kommentar om "Citronkokoskaka med frosting"
  • Vingrahn
    Anna Vingrahn

    Perfekt till en fika men inte tillräckligt smaskig för kalas/fest. 🙂