Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citronknutar med lakritssocker

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

24 bullar
  • 25 g jäst för söta degar
  • 2 ½ dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 dl strösocker
  • ½ citron, rivet skal
  • cirka 7 dl vetemjöl
  • 50 g rumsvarmt smör

Fyllning:

  • 50 g rumsvarmt smör
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk ströbröd
  • 1 dl lemon curd

Till garnering:

  • 25 g smält smör
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk raw lakrits
  • ½ msk lakritspulver

Så här gör du

  1. Smula jästen i degbunken och lös upp den med mjölken. Tillsätt salt, socker, rivet citronskal och vetemjöl. Tillsätt smöret sist. Arbeta degen smidig i cirka 10 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i minst 30 minuter.
  2. Fyllning: Rör samman smör, socker, ströbröd till fyllningen i en skål. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en rektangel, 30 × 40 centimeter.
  3. Bred på fyllningen och lemon curd på degplattan. Vik degen dubbel från långsidan. Kavla till den och sporra ut 24 remsor, som tvinnas och formas till en knut. Lägg dem i pappersformar på två muffinsbleck. Låt bullarna jäsa under bakduk i minst 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda dem mitt i ugnen i cirka 8 minuter. Efter gräddningen penslas de med smält smör. Strö över strösocker blandat med krossad raw lakrits och lakritspulver. Låt svalna på bakgaller.