Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citrondoftande kycklingwok


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Strö nötter över och servera genast!

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g kycklingfilé

  • 2 msk matolja
  • 
salt

  • 3 citrongräs

  • 1 röd paprika i bitar

  • 1 rödlök i klyftor

  • 1 broccoli i buketter

  • 1 morot, strimlad

  • 2 vitlöksklyftor, hackade


Sås:


  • 1/2 dl sweet chili

  • 2 tsk sambal oelek

  • 2 msk ketjap manis
  • 
2 msk fisksås

  • 1 msk sesamolja


Servera med:


  • äggnudlar

  • cashewnötter


Så här gör du

  1. Skär kycklingen i små bitar, salta och peppra dem och stek dem i olja i några minuter så att de är helt genomstekta. Lägg åt sidan.

  2. Rör ihop såsen, ställ åt sidan.

  3. Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

  4. Ta bort det yttersta skalet på citrongräsen och skär bort den övre delen - spara 10-15 cm av den nedre, köttiga delen. Dela den på längden, skär bort rotändan. Krossa citrongräset med mortel eller skaftet på kniven och finhacka citrongräset.

  5. Skär alla grönsaker i lagom stora bitar. Finhacka vitlöken. Häll ny olja i pannan och woka grönsakerna tillsammans med citrongräs och vitlök i ett par minuter. Blanda ner kycklingen, tillsätt såsen och nudlarna och blanda runt.

  6. Strö över cashewnötter och servera genast.