Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria citroncupcakes

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

12 stycken
  • 125 g smör, mjukt
  • 1 dl sötströ, stevia eller lättströ
  • 1 dl honung
  • 2 ägg
  • 4 dl glutenfri mjölmix, till exempel Lailas mjölmix, eller blanda själv
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 ½ dl gräddfil
  • 1 citron, finrivet skal och saft

Frosting

  • 300 g Philadelphia, rumstempererad
  • ½ dl honung
  • 50 g smör, mjukt
  • ½ citron, saft och finrivet skal

Till garnering

  • ½ citron, finrivet skal

Så här gör du

  1. Muffins: sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa smöret, sötströt, stevian eller lättströt och honung fluffigt.
  3. Tillsätt ett ägg i taget.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med gräddfilen. Vänd ner citronskalet och citronsaften i smeten.
  5. Häll smeten i pappersformar i en muffinsplåt (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga).
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
  7. Frosting: mixa färskosten och honungen, vispa ihop med smör, citronsaft och citronskal med elvisp.
  8. Fyll upp i en spritspåse med stjärntyll, spritsa på muffinsen.
  9. Garnering: garnera med finrivet citronskal.