Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citroncupcakes med 
jordgubbsfrosting

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 31 st har redan röstat

Ingredienser

12 stycken
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver/extrakt
  • 60 g osaltat smör
  • 1 dl standardmjölk
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk rivet citronskal
  • Frosting:
  • 
250 g osaltat smör rumstempererat
  • 500 g (1 pkt) florsocker
  • 4 msk jordgubbssylt
  • 1 tsk rivet citronskal
  • hushållsfärg

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver ljust och fluffigt.
  3. Smält smöret och blanda ner mjölken i det smälta smöret. Rör ner blandningen i ägg­vispet.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och sikta ner i blandningen lite i taget. Rör till en jämn smet. Tillsätt rivet citronskal.
  5. Sätt muffinsformar i muffinsplåt och fyll med smet ungefär till hälften. Grädda cirka 13-15 minuter.
  6. Lägg muffinsen på ett galler, låt svalna.
  7. Frosting: Rör det rumstempererade smöret slätt och blanda ner florsocker och vaniljpulver. Rör slätt och tillsätt jordgubbssylt. Vispa i cirka 5 minuter tills krämen blir fluffig. Tillsätt citronskal och eventuellt hushållsfärg.
  8. Spritsa eller klicka ut frosting på muffinsen. Dekorera med strössel.