Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citroncheesecake med limemarinerade hallon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 27 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 digestivekex
  • 2 1/2 gelatinblad
  • 200 g färskost
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • rivet skal av 2 citroner
  • saft av 1 citron
  • 1 1/4 dl florsocker

CItrongelé

  • 2 gelatinblad
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl pressad citronsaft
  • skal av 1 citron
  • 1 dl florsocker
  • några droppar gul karamellfärg

Limemarinerade hallon

  • 100 g färska hallon
  • rivet skal och saft av 1 lime

Så här gör du

  1. Smula ett digestivekex i varje portionsglas. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Vispa ihop färskost, gräddfil, rivet citronskal och saft och florsocker till en jämn smet. Krama ur och smält gelatinbladen försiktigt i mikron.
  3. Vispa ner dem i smeten och fördela smeten i glasen. Ställ kallt och låt stelna minst två timmar.
  4. Citrongelén: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm vatten, citronsaft, citronskal och florsocker i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i sockervattnet på svag värme. Tillsätt några droppar hushållsfärg. Låt blandningen svalna och fördela sedan gelén i glasen. Ställ kallt att stelna i ytterligare minst två timmar.
  5. Limemarinerade hallonen: lägg hallonen i en skål. Riv skalet av limen och pressa ur saften. Blanda detta försiktigt med hallonen och låt stå en stund. Fördela hallonen i glasen och servera.