Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegansk citroncheesecake med hallon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 220 st har redan röstat

Ingredienser

1 cheesecake

Botten

  • 15 digestivekex
  • 125 g mjölkfritt margarin

Fyllning

  • 1 dl havregrädde
  • 1 dl gelésocker multi
  • 450 g valfri färskost, t.ex. oatly på mackan
  • Rivet skal och saft av en citron

Topping

  • 250 g hallon
  • 1 dl vatten
  • 2 dl gelésocker multi

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarin och krossa digestivekexen i en mixer. Blanda med det smälta margariner och tryck ut i en form med löstagbara kanter. Grädda i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna en liten stund.
  2. Blanda ihop färskost, citronskal och citronsaft i en bunke. Koka upp havregrädde och gelésocker i en kastrull, låt koka i ca en halv minut och rör sedan ner i färskost-blandningen. Häll fyllningen ovanpå kexbottnen och ställ kallt för att stelna.
  3. Koka upp hallon och vatten i en kastrull och låt puttra i några minuter tills hallonen är mosiga. Sila sedan bort kärnorna, koka upp saften med gelésocker i en kastrull och låt koka i ca en halv minut.
  4. Häll hallontoppingen över fyllningen i ett jämnt lager, ställ tillbaka in i kylen och låt stelna helt.
12 kommentarer om "Vegansk citroncheesecake med hallon"
  • Fruitbatman
    Fruitbatman

    Kom ihåg att de flesta veganska färskostar innehåller palmolja…

  • PaulinaH
    PaulinaH

    Går det att använda Soyagrädde istället för havregrädde? Är inte vegan själv utan ska bjuda på det. Har hittat någon krämig vispgrädde från Alpro som jag funderar på att använda. Man bör inte vispa ihop grädden eller är det bara att koka den?

  • Anna Vigstrand
    Anna Vigstrand

    Mums! ? Så himla god ? Gjort den flera gånger nu /Anna Vigstrand

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Anna Vigstrand

      Vad kul att höra Anna!

      Mvh,
      Beatrice, Mitt kök

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Sara Rahmani

      Ja, frysta hallon går bra! Hälsningar Mitt kök-redaktionen

  • Vera78
    Vera78

    Vet inte vad ja gjorde för fel, varken ost lagret eller topping en stelnade? Ja dubblade satsen å ost lagret blev ca 3-4 cm högt, hallonlagret blev ca 0,4 cm högt. Kakan stod i kylen i 10 h utan att stelna. Vad kan ja gjort fel?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Vera78

      Hej,
      Vad tråkigt att den inte stelnade. Ibland kan det bli problem om man dubblar ingredienser i den här typen av recept. Att den inte stelar kan kanske också ha att göra med koktiden, att det verkligen bara ska koka ett ögonblick.
      Hoppas du får till det nästa gång.
      Mvh
      Mitt kök-redaktionen

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Gabriella Berglund

      Hej, och tack för din kommentar.
      Vad gäller recept finns det en mängd varianter på samma tema, olika smaksättningar och tillvägagångssätt och där resultaten är snarlika.
      Mvh
      Mitt kök-redaktionen