Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citroncheesecake i glas

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 33 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Smulor

  • 200 g mandel
  • 100 g smör
  • 1 msk flytande honung

Citronkräm

  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • ½ dl sötningsmedel, till exempel Suketter strö
  • ½ tsk vaniljpulver eller ½ vaniljstång
  • 1 citron, finrivet skal och citronsaften

Toppa med

  • 2 dl vispgrädde, lättvispad
  • citron, finrivet skal

Så här gör du

  1. Smulor: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa mandeln fint. Smält smöret. Blanda smöret med mandeln och honungen.
  3. Strö ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda smulorna i 10-12 minuter. Rör om och vänd på smulorna efter halva tiden. Ta ut smulorna och låt dem svalna.
  4. Citronkräm: Vispa grädden lätt och ställ in den i kylen.
  5. Vispa upp mascarpone och sötningsmedel. Vispa i vaniljpulvret eller fröna ur vaniljstången (dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna). Vänd i grädden, citronskalet och citronsaften.
  6. Servering: Varva smulorna och citronkrämen i portionsglas. Toppa med vispad grädde och finrivet citronskal.