Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kycklingsteaks i citron- och timjanmarinad

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 2 kycklingsteaks, ca 425 g
  • salt, peppar
  • 3 msk olivolja
  • 2-3 msk plockade timjanblad
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 krm chiliflingor

Till servering

  • rostade cocktailtomater, se separat recept ovan
  • yoghurt eller creme fraiche
  • gott bröd, kokt pasta eller gryn

Stekta citronskivor

  • 1 citron, vältvättad
  • 1-2 msk smör & rapsolja
  • 1 tsk socker

Så här gör du

  1. Rumstemperera först kycklingen före tillagningen i ca 10 minuter.
  2. Gnid in kycklingen med salt och peppar.
  3. Blanda olivolja, timjanblad, citronskal och vitlök i en bunke. Lägg kycklingen i marinaden, täck med plastfilm och låt marinera i kylskåp 2-3 timmar, gärna över natten. Vänd kycklingen 2-3 gånger under tiden.
  4. Hetta upp en grillpanna och grilla kycklingen 5-8 minuter på varje sida. Efterstek under lock ca 10 minuter eller tills köttet är helt genomstekt.
  5. Stekt citroner: Skiva citronen. Hetta upp smör & rapsolja i en stekpanna. Stek i citronskivorna ca 1 minut på varje sida, strö över sockret på slutet av stekningstiden.
  6. Servera med cocktailtomater, citronskivor och yoghurt. Gott bröd, kokt pasta eller gryn passar bra till.