Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citron- och örtbakad torsk med pepparrotssås och räkor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

En viktvänlig fiskgratäng med västkustkänsla. Den som älskar pepparrot tar extra vid sidan om. Leta efter miljömärkt torsk, finns i de flesta livsmedelsbutiker.

Ingredienser

4 portioner

Torsk i ugn

  • 500 g torskryggfiléer i fyra bitar
  • 1 citron, finrivet skal
  • 2 krm salt
  • malen vitpeppar
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 2 tsk riven pepparrot

Tillbehör

  • 200 g haricots verts eller sockerärter
  • 100 g skalade räkor
  • 8 kokta potatisar
  • 1 knippe dill
  • 20 g ärtskott
  • 4 citronklyftor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg fisken i en ugnsfast form. Riv citronskalen över fisken och salta och peppra.
  3. Blanda mellangrädden och pepparroten, häll blandningen över fisken.
  4. Tillaga mitt i ugnen i tills fisken är genomstekt, cirka 20 minuter
  5. Koka haricots verts eller sockerärter i lättsaltat vatten ett par minuter. Häll av vattnet.
  6. Servera haricots verts eller sockerärter samt räkor och potatis till fisken. Garnera med dill, ärtskott och citronklyftor.