Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citron- och limepavlova

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

8-12 portioner
  • 6 äggvitor
  • 1 tsk pressad citron
  • 4 dl strösocker
  • 1 msk maizena
  • 2 passionsfrukter
  • 2 dl vispgrädde
  • Citron- och limekräm:
  • 2 citroner
  • 2 lime
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 150 g smör

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Låt gärna äggvitorna stå i rumstemperatur innan du vispar dem. Häll citronjuicen i en skål. Tillsätt äggvitorna. Vispa till hårt skum. Häll i sockret lite i taget medan du fortsätter att vispa. Rör sist i mjölet. Smeten ska vara så hård att du kan vända skålen upp och ner.
  3. Ta en tallrik, lägg den på ett bakplåtspapper, rita en cirkel runt. Gör två cirklar. Lägg papperet på en ugnsplåt. Spritsa eller bred ut smeten innanför cirklarna. Baka i ugn i cirka 1 1/2 timme eller tills bottarna känns torra och hårda.
  4. Gör krämen. Riv skalet av en citron och en lime. Blanda med socker, ägg och pressad saft från alla frukter. Koka upp i kastrull. Sjud på låg värme. Rör tills krämen tjocknat. Låt svalna.
  5. Vispa grädden. Bred ut ett lager på marängen. Toppa med krämen. Lägg på nästa marängbotten. Toppa med lite grädde. Gröp ur passionsfrukten och häll över tårtan.