Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citron- och laxspett

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 person(er)
  • 500 g lax i kuber
  • 1 st citron, skal och saft från
  • 0,5 st finhackad röd chili
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 0,5 st kruka koriander
  • 1 msk neutral olja
  • 1 dl vita sesamfrön
  • 3 st citroner
  • rapsolja
  • grillspett
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Blanda samman skal och saft från citronen med chili, grovhackad koriander, vitlök och rapsolja. Tänd grillen och lägg ner laxkuberna i marinaden. Låt laxen marinera tills glöden är fin, cirka 15 minuter.
  2. Tvätta och skär citronerna i stora klyftor och därefter en gång på mitten. Häll sesamfröna på en flat tallrik och vänd laxkuberna i fröna så att alla sidor täcks. Varva lax och citronbitar på grillspetten.
  3. Grilla laxen i cirka 6 minuter och vänd på spetten flera gånger under tiden. Var noga med att glöden och gallret är riktigt heta när du lägger på spetten, annars kan laxen fastna i gallret. Salta och peppra när spetten är färdiggrillade.