Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citron- och ingefärskaka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

  • 250 g rumstempererat smör
  • 70 g farinsocker (1 dl)

  • 45 g strösocker (1/2dl)
  • 330 g vetemjöl (5 1/2dl)
  • 1 st Citron zest

  • 4 g Ingefära (1/2tsk)
  • 300 g mörk choklad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör och farinsocker fluffigt i en bunke. Tillsätt mjölet och blanda ihop till en deg. Är degen för mjuk kan du plasta den och stoppa in den i kylen 20 minuter. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bord cirka 1 cm tjock.
  2. Stick ut runda kakor med en utstickare som är 5 cm i diameter och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen på 180 grader i 20 min eller tills dom fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna. Smält choklad över ett vattenbad eller försiktigt i mikron.
  3. Doppa ena ända av kakan och lägg på bakplåtspapper, låt stelna helt. Förvara torrt.