Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citron-kokosmuffins

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

14 stycken

Muffins

  • 250 g ekologiskt dinkelmjöl
  • 50 g ekologiskt grovt kokosmjöl + lite extra till dekoration
  • 1/2 tsk ekologiskt havssalt
  • 1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 1 tsk ekologisk bakpulver
  • 300 g ekologiskt rör- eller kokossocker
  • 250 g ekologiskt kokosolja eller smör
  • 4 st ekologiska ägg
  • 1 dl ekologiskt kärnmjölk
  • skal och saft från 2–3 ekologiska citroner

Glasyr

  • 1 dl vatten
  • 1 msk citronsaft
  • ekologiskt florsocker efter eget tycke

Så här gör du

  1. Tänd ugnen på 170 °C vanlig ugnsvärme. Blanda mjöl, salt, bakpulver, vanilj och kokos i en skål. Vispa ihop kokosolja och socker ordentligt till en jämn konsistens. Tillsätt äggen ett åt gången, därefter mjölblandningen, kärnmjölk, citronskal och citronsaft. Vispa ihop degen försiktigt och fördela den i 14–16 muffinsformar. Grädda 12–15 min. mitt i ugnen. Rör glasyren och dekorera med kokoschips.