Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citron & Dragonkyckling

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 1 st hel, färsk kyckling
  • 1 st stor citron
  • 4 st torkade lagerblad
  • 2 msk torkad dragon
  • 2 msk rapsolja
  • salt och nymald blandpeppar

Så här gör du

  1. Låt lagerbladen ligga i blöt några timmar. Lägg foliepapper i en ugnsfast form. Skiva citronen och lägg den i botten på formen, salta, peppra. Lägg ut lagerbladen och strössla till sist ut dragonen över citronskivorna.
  2. Skölj och torka kycklingen och dela den på mitten. Lägg kycklingen över citronerna med snittsidan nedåt och se till att alla citroner täcks av kycklingen. Olja in skinnet på kycklingen med rapsoljan, salta och peppra. Stek i 175 grader ugn 45 minuter avsluta med 3 minuter under grillen i ugnen till dess skinnet fått färg. Låt svalna 15 till 20 minuter innan kycklingen styckas.