Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cidersorbet – enkel dessert

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Sorbet är en svalkande söt dessert som passar perfekt både till sommarfest och nyårsskiva. Här är ett enkelt recept på cidersorbet med smak av persika. Gott, lättlagat och fräscht. I det här receptet används cidern Somersby Secco men annan torr cider fungerar också finfint.

Recept: Kenneth Erlandsson, glassmakare

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g cider (gärna torr)
  • 120 g socker
  • 24 g glukossirap
  • 400 g vit persikopuré
  • 120 g passionsfrukt
  • 300 g sockerlag
  • 1/2 citron (saften)

Så här gör du

  1. Värm försiktigt cidern med socker och glykossirap så att sockret smälter. Koka inte.
  2. Blanda övriga ingredienser separat och mixa väl.
  3. Rör ner ciderblandningen.
  4. Frys helst i glassmaskin.
  5. Sorbeten serveras med fördel i coupeglas, toppat med cider.