Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ciderbräserad svamp, bränd purjolök och polenta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 små portioner

Ciderbräserad svamp:

  • 250 g skogschampinjon
  • 1 scharlottenlök
  • 1 dl Briska demi sec
  • 1 dl svampbuljong
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och peppar

Bränd purjo:

  • 1/3 purjolök
  • ett par matskedar smör

Polenta:

  • 5 dl mjölk
  • 1 dl polentagryn
  • 100 g chevré
  • salt och peppar
  • eventuellt lite citron

Så här gör du

  1. Ciderbräserad svamp:
  2. Koka upp svampbuljongen.
  3. Rengör svampen och skiva den i lagom tjocklek.
  4. Hacka scharlottenlöken.
  5. Torrstek svampen och löken hastigt och sänk sedan värmen. Fräs ett par minuter tills de har mjuknat och fått lite färg.
  6. Tillsätt cidern, svampbuljong och vitvinsvinäger på svampkompotten och låt koka torrt.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Bränd purjo:
  9. Skär purjolöken på längden och rengör under kallt vatten.
  10. Stek purjolöken i torr panna tills den fått en bränd yta, addera sedan smör och bryn tills purjolöken mjuknat i smöret.
  11. Polenta:
  12. Koka upp mjölk och addera polentan under omrörning. Låt puttra ett par minuter.
  13. Addera chevre under omrörning.
  14. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite citron.
  15. Servera direkt.