Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Churros


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 77 st har redan röstat

Ingredienser

4-6 portioner
  • 
1 1/4 dl vatten

  • 1 1/4 dl mjölk, 3%

  • 110 g smör

  • en nypa salt

  • 2 msk strösocker

  • 3 dl vetemjöl

  • 3 ägg

  • neutral olja (till exempel raps- eller solrosolja) till fritering
  • 
kanel och socker att strö över


Så här gör du

  1. Koka upp vatten, mjölk, smör, salt och socker i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och rör kraftigt med en träslev tills degen formas till en boll. Ta kastrullen från värmen och flytta över degen till en vispskål. Vispa med elvispens degkrokar tills det mesta av värmen ångat bort.

  2. Tillsätt äggen ett i taget och mixa till en slät smet. Häll smeten i en spritspåse försedd med en stor stjärntyll.

  3. Värm upp oljan till friteringen i en medelstor kastrull. Oljan bör vara minst 8 centimeter djup. När oljan nått cirka 180 grader (när en vit brödbit blir gyllenbrun på cirka 1 minut) är det dags att börja fritera dina churros.

  4. Tryck ut smeten i lagom långa bitar och klipp av med sax. Fritera några churros i taget och ta sedan upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper.

  5. Rulla dina churros i kanel och socker och servera omedelbart.