Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Choucroute

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg
Choucroute
Foto: Joel Wåreus

För att surkålen ska få en mild och fyllig smak sköljer man först av den i kallt vatten och låter den sedan få koka med kryddor, lök, vitt vin och fläsk. Gott med korvar och en grov senap.

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g blandade korvar, till exempel Thüringer bratwurst, mejramskorv eller frankfurter
  • 1 gul lök
  • 400 g surkål
  • 1 ½ dl torrt vitt vin, till exempel riesling
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 4 lagerblad
  • 1 tsk kummin
  • 400 g rimmad fläskbog
  • 200 g rökt sidfläsk
  • smör till stekning

Tillbehör

  • grov, fransk senap

Så här gör du

  1. Stek korvarna i en stekpanna i smör. Häll av fettet från korvarna i en tjockbottnad, stor kastrull.
  2. Skala och skiva löken och lägg i den i kastrullen. Fräs löken på medelvärme tills den mjuknar.
  3. Spola av surkålen i kallt vatten i ett durkslag. Låt den rinna av. Lägg surkålen i kastrullen.
  4. Häll på vinet, grönsaksbuljongen och lägg i lagerblad och kummin.
  5. Bind upp bogen med bindgarn och bryn den i smör runtom. Lägg i det rökta sidfläsket och bogen i mitten på surkålen. Sätt på ett lock och låt sjuda i cirka 20 minuter.
  6. Ta upp fläsket och skär det i bitar.
  7. Lägg upp surkålen på ett stort fat eller i en stor stekpanna. Lägg på fläsket, bogen och korvarna. Servera med grov senap.
Du kanske även gillar