Choucroute, Sauerkraut, Surkål med chorizo & rökt fläsklägg

Prima Delikatesser i Hötorgshallen
Ingredienser
8 portioner
- 2 kg riven surkål
- 1 st kallrökt fläsklägg med ben
- 1 st kallrökt revben med ben ca 1 kg
- 4 st kryddig korv typ chorizo
- 1 st burk ca 500 gr god ajvar
Så här gör du
- Slå in den tjocka , rökta revbensbiten och fläsklägget i ugnsfolie och baka i ugn ca 3 timmar på 125 grader. Köttet är klart när det lätt lossnar från benen. Hacka köttet i småbitar eller riv med en gaffel som man gör med pulled pork.
- Blanda ihop det hackade köttet med surkål, ajvar och skivad chorizokorv i en långpanna, lägg på ett valfritt antal hela korvar av bra kvalitet, tex salsiccia, chorizo, kranjska, sremska eller debrecin och baka av i ugnen ca 15-20 min på 175 grader.
- Servera gärna med kokt potatis, nybakat bröd och en god senap. Eller bara senap för LCHF!

Du kanske även gillar
Populära recept