Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Choucroute, Sauerkraut, Surkål med chorizo & rökt fläsklägg

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • 2 kg riven surkål
  • 1 st kallrökt fläsklägg med ben
  • 1 st kallrökt revben med ben ca 1 kg
  • 4 st kryddig korv typ chorizo
  • 1 st burk ca 500 gr god ajvar

Så här gör du

  1. Slå in den tjocka , rökta revbensbiten och fläsklägget i ugnsfolie och baka i ugn ca 3 timmar på 125 grader. Köttet är klart när det lätt lossnar från benen. Hacka köttet i småbitar eller riv med en gaffel som man gör med pulled pork.
  2. Blanda ihop det hackade köttet med surkål, ajvar och skivad chorizokorv i en långpanna, lägg på ett valfritt antal hela korvar av bra kvalitet, tex salsiccia, chorizo, kranjska, sremska eller debrecin och baka av i ugnen ca 15-20 min på 175 grader.
  3. Servera gärna med kokt potatis, nybakat bröd och en god senap. Eller bara senap för LCHF!