Chorizo- och kikärtsgryta

Lättlagad gryta med goda smaker!
Ingredienser
4 portioner
- 4 chorizo
- 1 burk kikärtor
- 4 stora potatisar
- 1 ⁄2 zucchini
- 1 stor gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 burk krossade tomater
- 2 dl grönsaksbuljong
- 1 ⁄2 kruka basilika
- Riven peccorino
- Olivolja
- Salt och svartpeppar
- En nypa strösocker
Till servering
- Gott bröd
Så här gör du
- Skär chorizon i slantar. Skala potatisen och skär den i tärningar. Hacka lök och vitlök. Skär zucchinin i grova tärningar.
- Hetta upp en stor kastrull eller vid stekpanna med hög kant med olivolja och fräs löken mjuk, Tillsätt chorizo, zucchini och potatis och fräs tills korven börjar få färg. Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong och kikärtor, krydda med salt, peppar och en nya socker och låt koka samman till en grov gryta, det tar ca 10-15 minuter.
- Smaka av med salt och peppar och toppa med hackad basilika och riven peccorino. Servera med ett gott bröd.

Du kanske även gillar
Populära recept