Chorizo med ugnsgrönsaker och pepparrotssås

Mikaela Skog
Ingredienser
4 portioner
- 4 st potatisar (medelstora)
- 3 st morötter
- 1 st aubergine
- 3 champinjoner
- 4 st chorizo, gärna extra stark
- 3 dl matlagningsyoghurt
- 1 st pepparrot
- salt och peppar
- olivolja
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala potatis och morötter, skölj aubergin och rensa svampen. Skär i klyftor/bitar.
- Skär chorizon i ca 1,5 cm tjocka skivor. Lägg i en oljad form och häll över grönsakerna. Salta och peppra. Kör in i ugnen. Ställ timern på 35 min.
- Häll yoghurten i en skål och finriv pepparrot över. mängd efter smak. Smaka av med salt och svartpeppar.
- När timern ringer: Kolla om grönsakerna fått färg, om inte - låt dem stå en stund till. Sedan är det klart att servera med pepparrotssåsen!

Du kanske även gillar
Populära recept