Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chorizo med ugnsgrönsaker och pepparrotssås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st potatisar (medelstora)
  • 3 st morötter
  • 1 st aubergine
  • 3 champinjoner
  • 4 st chorizo, gärna extra stark
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 1 st pepparrot
  • salt och peppar
  • olivolja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatis och morötter, skölj aubergin och rensa svampen. Skär i klyftor/bitar.
  3. Skär chorizon i ca 1,5 cm tjocka skivor. Lägg i en oljad form och häll över grönsakerna. Salta och peppra. Kör in i ugnen. Ställ timern på 35 min.
  4. Häll yoghurten i en skål och finriv pepparrot över. mängd efter smak. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. När timern ringer: Kolla om grönsakerna fått färg, om inte - låt dem stå en stund till. Sedan är det klart att servera med pepparrotssåsen!