Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chorizo med smakrik tomatpesto

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portioner
  • 4 chorizos
  • 500 g små potatisar
  • 1-2 gula lökar
  • 2 paprikor
  • 70 g ruccola

Tomatpesto

  • 65 g soltorkade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g parmesanost
  • 3/4 dl olivolja
  • 2 msk hackad basilika
  • salt

Så här gör du

  1. Tomatpesto: Hacka soltorkade tomater och vitlök. Riv osten och lägg samtliga ingredienser till peston i en matberedare och mixa till en grynig röra. Smaka av med salt.
  2. Ugnsrostad potatis och grönsaker: värm ugnen till 210 C. Halvera potatisen och lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja och lite salt, vänd runt potatisen. Ugnsbaka i 20 minuter.
  3. Skär under tiden paprikan i önskad storlek. Halvera och klyfta löken. Blanda ner paprika och lök med potatisen och ugnsbaka vidare i cirka 30 minuter tills grönsakerna fått fin rostad färg och potatisen är mjuk. Ta ut ugnsplåten och strö över ruccolan.
  4. Grilla korvarna.
  5. Servera korvarna med tomatpesto och ugnsbakade grönsaker.