Logga in här

Chong Qing Mian nudlar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 200 g Färska nudlar (Wheatsun färsk ramen)
  • 1 st Salladslök
  • 6 st Torkad chili (facing heaven chili)
  • 1 tsk Chilipulver
  • 2 tsk Röd sichuanpeppar
  • 1 msk Ingefära
  • 2 st Vitlök
  • 2 msk Ljus soja
  • 1 msk Vinäger
  • 2 msk Matolja
  • 40 g Osaltade jordnötter
  • 2 st Pak choi

Så här gör du

  1. Finhacka salladslöken.
  2. Rosta chilin i en liten panna utan olja på medelhög temperatur tills att de fått en lätt brun färg. Ta ur chilin och låt dem svalna i en minut.
  3. Smula den rostade chilin och fördela tillsammans med den hackade salladslöken och chilipulver i 2 stora skålar.
  4. Värm upp 2 msk matolja in den lilla pannan på medelhög temperatur. Stek sichuanpeppar i 1 minut. Efter 1 minut, ta ur sichuanpepparn (kasta) och häll oljan över ingredienserna i de 2 skålarna.
  5. Koka upp 1 L vatten i en kastrull.
  6. Medan vattnet kokar upp, finhacka ingefära och vitlök, och lägg dem i en separat liten skål. När vattnet kokat upp, häll 1 dl av vattnet över ingefäran och vitlöken.
  7. Lägg nudlar i vattnet som är kvar i kastrullen och koka i 3 minuter. Skär bort roten på pak choien och koka tillsammans med nudlarna under den sista minuten av koktiden.
  8. Ta nudlarna (och pak choien) ur kastrullen och skölj hastigt med kallt vatten. Detta är för att kyla ner nudlarna och se till att de inte blir klibbiga.
  9. Fördela ljus soja, vinäger samt ingefära-vitlöks-vattnet från steg 6 (använd endast vattnet) i skålarna. Lägg över nudlar och pak choi i skålarna och blanda ihop med nudelsåsen.
  10. Toppa med jordnötter.