Chole bature – bästa vegogrytan för köttälskaren

Foto: Lina Eidenberg Adamo
Ingredienser
4 portioner
- 2 dl torkad kokos i bitar eller skivor
- 5 röda eller gula lökar, tunt skivade
- 1 msk malen koriander
- 1 tsk gurkmeja
- ev 1 tsk chilipulver
- 1 msk garam masala
- 4+4 dl vatten
- 4 skalade potatisar i kuber
- 2 förpackningar färdigkokta kikärtor (à 230 g) eller motsvarande mängd egenkokta
- 1 tsk salt
Så här gör du
- Lägg den torkade kokosen i blöt i minst 20 minuter.
- Skiva rödlöken i tunna skivor, rosta den i en torr stekpanna tills den är brun. Häll över i en bunke.
- Krama vattnet ur kokosen, rosta den därefter i en torr stekpanna tills den blir gyllene. Häll över i samma bunke som löken.
- Tillsätt malen koriander i bunken och mixa till en slät puré.
- Hetta upp oljan i en gryta och stek purén i minst 10 minuter under omrörning.
- Tillsätt gurkmeja, chilipulver (om du vill att rätten ska vara stark) och garam masala. Stek 5 minuter till.
- Häll i 4 dl vatten. Låt koka i 10 minuter utan lock.
- Tillsätt potatis, kikärtor, 2 dl vatten och salt. Koka i ytterligare 15 minuter eller tills potatisen är mjuk. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt.

Du kanske även gillar
Populära recept