Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chole bature – bästa vegogrytan för köttälskaren

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl torkad kokos i bitar eller skivor
  • 5 röda eller gula lökar, tunt skivade
  • 1 msk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • ev 1 tsk chilipulver
  • 1 msk garam masala
  • 4+4 dl vatten
  • 4 skalade potatisar i kuber
  • 2 förpackningar färdigkokta kikärtor (à 230 g) eller motsvarande mängd egenkokta
  • 1 tsk salt

Så här gör du

  1. Lägg den torkade kokosen i blöt i minst 20 minuter.
  2. Skiva rödlöken i tunna skivor, rosta den i en torr stekpanna tills den är brun. Häll över i en bunke.
  3. Krama vattnet ur kokosen, rosta den därefter i en torr stekpanna tills den blir gyllene. Häll över i samma bunke som löken.
  4. Tillsätt malen koriander i bunken och mixa till en slät puré.
  5. Hetta upp oljan i en gryta och stek purén i minst 10 minuter under omrörning.
  6. Tillsätt gurkmeja, chilipulver (om du vill att rätten ska vara stark) och garam masala. Stek 5 minuter till.
  7. Häll i 4 dl vatten. Låt koka i 10 minuter utan lock.
  8. Tillsätt potatis, kikärtor, 2 dl vatten och salt. Koka i ytterligare 15 minuter eller tills potatisen är mjuk. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt.