Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladwontons med marinerade fikon och valnötter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Wontonpaket:

  • 8 st wontons, tinade, ark
  • 50 g mörk choklad, av god kvalitet
  • 2 st färska fikon
  • smör, smält
  • florsocker

Marinerade fikon:

  • 1 dl mörkt muscavadosocker
  • 3 dl rött vin
  • 4 st färska fikon

Kanderade nötter:

  • 200 g valnötter
  • 2 dl florsocker
  • 0,5 dl vatten

Så här gör du

  1. Börja med valnötterna. Rosta valnötterna i en torr, het stekpanna tills de fått en fin färg.
  2. Koka upp vatten och florsocker. Lägg ner valnötterna och rör runt med en träslev tills vätskan kokat in och stelnar kring valnötterna. Det är viktigt att röra runt ordentligt hela tiden.
  3. Skaka stekpannan så att nötterna täcks i sockerblandningen. Häll valnötterna på en tallrik och låt svalna.
  4. Koka samman vin och muscovadosocker i cirka 10 minuter. Skär fikonen i klyftor och lägg ner i den varma vätskan. Låt marinera i cirka 20 minuter.
  5. Sätt ugnen på 180 grader. Hacka chokladen grovt och skär fikonen till paketen i tunna klyftor. Lägg ut hälften av wontonarken och fördela choklad och fikon i mitten av arken. Pensla arkens sidor med vatten och lägg på resten av arken som lock. Tryck med fingrarna runt kanterna så att de blir täta och fyllningen inte åker ut.
  6. Pensla paketens ovansida med smält smör och lägg på klädd plåt. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Pudra rikligt med florsocker över de nygräddade wontonspaketen så fort de kommer ut ur ugnen.
  7. Lägg upp nygräddade wontons, marinerade fikon och kanderade valnötter på tallrikar.