Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladvåfflor med hasselnötsgrädde & hallon


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner (cirka 10 st)
  • 
3 dl vetemjöl

  • 1/2 dl kakao

  • 1/2 dl florsocker

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 2 krm salt
  • 
3 dl vispgrädde

  • 2 1/2 dl iskallt vatten

  • 1 msk smör

  • Tillbehör:

  • 2 dl vispgrädde

  • 1 msk florsocker

  • 1/2 dl hasselnötter
  • 
färska hallon


Så här gör du

  1. Blanda mjöl, kakao, florsocker, vaniljsocker och salt.

  2. Vispa grädden. Häll i vattnet och hälften av grädden i mjölblandningen, vispa till en slät smet. Vänd ner resten av grädden i smeten.

  3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i cirka 1/2 dl smet och bred ut den något. Stäng locket och grädda våfflan brun. Fortsätt grädda våfflor tills smeten är slut.

  4. Vispa grädden tillsammans med florsockret.

  5. Hacka hasselnötterna mycket fint och vänd ner dem.

  6. Servera våfflorna med hasselnötsgrädde och färska hallon.