Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Klassiska chokladtryfflar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ljuvlig chokladtryffel doppad i smält choklad och rullad i kakao. Smarrig klassiker som tar lite tid att göra, men som är väl värd att vänta på!

Ingredienser

24 stycken
  • 325 g mörk choklad
  • 2 ¼ dl vispgrädde
  • 1 msk flytande glukos (finns på bakavdelningen i mataffären)

Att rulla i

  • 75 g choklad
  • 1 ½ dl kakao

Så här gör du

  1. Hacka chokladen till tryffeln och lägg den i en skål.
  2. Koka upp grädden och glykosen. Häll den heta grädden över chokladen och rör tills all choklad smält.
  3. Häll upp massan i en liten skål och sätt plastfolie direkt över tryffeln. Sätt skålen i kylen i minst 6 timmar.
  4. Ta ut chokladtryffeln och rulla till bollar. Lägg bollarna på ett fat och sätt in dem i kylen.
  5. Hacka och smält chokladen i mikron eller i ett vattenbad.
  6. Sikta ut kakaon på ett fat.
  7. Ta lite choklad i handflatan och rulla en boll i taget i chokladen och i kakaon.
Du kanske även gillar