Klassiska chokladtryfflar

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
24 stycken
- 325 g mörk choklad
- 2 ¼ dl vispgrädde
- 1 msk flytande glukos (finns på bakavdelningen i mataffären)
Att rulla i
- 75 g choklad
- 1 ½ dl kakao
Så här gör du
- Hacka chokladen till tryffeln och lägg den i en skål.
- Koka upp grädden och glykosen. Häll den heta grädden över chokladen och rör tills all choklad smält.
- Häll upp massan i en liten skål och sätt plastfolie direkt över tryffeln. Sätt skålen i kylen i minst 6 timmar.
- Ta ut chokladtryffeln och rulla till bollar. Lägg bollarna på ett fat och sätt in dem i kylen.
- Hacka och smält chokladen i mikron eller i ett vattenbad.
- Sikta ut kakaon på ett fat.
- Ta lite choklad i handflatan och rulla en boll i taget i chokladen och i kakaon.

Du kanske även gillar
Populära recept