Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladtryffel med saffran

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

1 tryfflar
  • 300 g choklad
  • 1,25 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 0,25 g saffran
  • 1 apelsin skalet av
  • florsocker att rulla tryffeln i

Så här gör du

  1. Värm grädde och smör tillsammans med saffran i en kastrull.
  2. Riv ner skalet från en apelsin. Låt det koka upp.
  3. Rör runt med en visp hela tiden, smöret ska smälta helt.
  4. Dra av kastrullen från värmen och vänd ner chokladen under omrörning.
  5. När den smält, slå upp i en skål och låt stlena i kylen ca 1-1,5 timmar.
  6. När den hårdnat, ta fram en skål med florsocker.
  7. Ta upp små kulor med en sked, ha gärna kalla händer och tillgång till kallt vatten.
  8. Ta lite i taget och rulla små bollar av smeten, lägg ner i florsocker och se till att täcks helt av sockret. Låt stelna igen i kylen.
  9. Ta fram ca 20 minuter innan servering och servera med kaffe.