Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladtoddy

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Chokladtoddy med krispiga franska småkakor blir en läcker efterrätt efter påskmiddagen.

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g mörk choklad, 70 %
  • 5 dl mjölk
  • 4 st äggulor
  • socker, 3/4 dl
  • 4 msk cointreau, eller rom, kan uteslutas

Så här gör du

  1. Hacka chokladen fint.
  2. Värm mjölken i en kastrull till strax under kokpunkten.
  3. Vispa ner chokladen i mjölken tills det blir en jämn blandning.
  4. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt i en bunke.
  5. Vispa ner den varma chokladmjölken i äggvispet till en toddy. Tillsätt eventuellt likör eller rom.