Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladtarteletter med mintpannacotta

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

6 st

Chokladganache

  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad

Mintpannacotta

  • 1 gelatinblad
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk torkad mynta

Mjölkchokladtarteletter

  • 100 g smör
  • 100 g mjölkchoklad, grovhackad
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl brun farin strö
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 1 krm salt

Garnering

  • 1/2 dl pistaschnötter, grovhackade

Så här gör du

  1. Ganache: Hacka chokladen och lägg den i en liten skål. Koka upp grädden i en kastrull och häll den över chokladen. Rör om eller mixa tills chokladen smält. Låt ganachen stå i rumstemperatur till nästa dag.
  2. Pannacotta: Låt gelatinet ligga i kallt vatten i cirka 5 minuter. Sjud upp grädde, strösocker och mynta i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Krama ur gelatinet och låt det smälta i gräddblandningen. Häll smeten i en skål, täck den med plastfolie och ställ skålen i kylskåp i minst 2 timmar.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa 6 portionsformar med avtagbar kant, cirka 12 cm i diameter.
  4. Tarteletter: Smält smöret i en kastrull, stäng av plattan, lägg i chokladen och rör tills den smält. Ställ kastrullen åt sidan.
  5. Rör ihop strösocker, farin och ägg. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Fördela smeten i formarna. Grädda tarteletterna i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Låt dem kallna i sin form.
  6. Vispa den kalla pannacottasmeten med elvisp. Fyll en spritspåse, försedd med slät tyll, med smeten.
  7. Fyll en spritspåse, försedd med tät stjärntyll, med chokladganachen.
  8. Spritsa ut pannacottan och ganachen i ett fint mönster över tarteletterna. Toppa med hackade pistaschnötter.