Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladtarte med pinjenötter och hallonsås

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 3/4 dl kakao
  • 1 dl florsocker
  • 125 g osaltat smör, rumsvarmt

Fyllning

  • 250 g ricotta
  • 2/3 dl florsocker
  • 1 ägg + 1 äggula
  • 1 apelsin, skalet + 1 tsk saft
  • 100 g hackad choklad
  • 100 g pinjenötter

Hallonsås

  • 400 g hallon, frysta går bra
  • 1/2 dl florsocker

Så här gör du

  1. Blanda ihop alla ingredienser till degen. Låt den vila i kyl i 1 timme.
  2. Kavla ut degen och täck en pajform, knappt 20 centimeter i diameter. Ställ kallt i 20 minuter.
  3. Nagga botten och fäst kanten med folie. Förgrädda pajskalet på 175 grader i ca 10 minuter.
  4. Vispa ihop ägg och äggula, tillsätt ricotta och florsocker, vispa. Rör ner apelsinskal, saft och hackad choklad.
  5. Rosta pinjenötterna i en torr och inte alltför het panna och strö dem till sist över fyllningen.
  6. Grädda pajen på 180 grader i ca 20-25 minuter. Rör hallonen med sockret tills sockret smält och servera pajen ljummen med sval hallonsås.