Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladtårta med tryffel

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 18 st har redan röstat

En mäktig chokladtårta för många gäster. Älskar du kladdkaka så är det här receptet för dig. En riktigt maffig chokladdessert för kladdkaksälskaren!

Ingredienser

20 bitar

Chokladtårta

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl

Tryffel

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 200 g mörk choklad
  • 0,5 dl rostade pinjekärnor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
  2. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten.
  3. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen cirka 1 timme.
  4. Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme före servering. Skär i smala bitar.