Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladtårta med körsbärsgrädde och chokladtryffel

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

10 portion

Chokladbotten

  • 150 g smält smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl Socker
  • 0,5 dl kakao
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl mjölk
  • 100 g hackad mörk choklad

Chokladtryffel

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 200 g mörk choklad, 70 % hackad
  • 50 g Crème cheese
  • 0,5 st rivet skal av citron

Körsbärsgrädde

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl Körsbärssylt

Tillbehör

  • Mörk hackad choklad dekoration
  • färska jordgubbar
  • bigarråer, klarbär eller körsbär

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175. Smält smör och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Häll i smör och mjölk i äggsmeten. Vänd sen ner övriga ingredienser och choklad i smeten.
  3. Lägg smeten i en rund smörad form. Grädda ca 20 minuter lågt ner i ugnen.
  4. Häll grädde i en kastrull och koka upp. Dra av den från spisen och lägg ner hackad mörk choklad. Rör tills chokladen smält och den är jämn. När den svalnat i rumstemperatur, vispa ner creme cheese och citronskal.
  5. Blanda vispad grädde med körsbärssylt. Gör inget om det är hela körsbär i!!!
  6. När kakan svalnat dela den på två. Bred ett lager av tryffeln underst och sen lägger du körsbärsgrädden på tryffeln. Lägg över den andra delen av kakan. Överst spritsar eller brer du på resten av grädden. Toppa med körsbär, jordgubbar och choklad. För lite mer vuxen smak ringla över en god likör!