Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladtårta 
med kokos och 
vit choklad-
frosting

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8-10 bitar

  • Botten:

  • 125 g osaltat smör
  • 
125 g mörk choklad, 70 procent kakao

  • 2 ägg

  • 2 1/2 dl råsocker

  • 1 1/2 dl vetemjöl

  • 1 tsk bakpulver

  • 1 msk kakao

  • 3/4 dl kokos

  • 150 g torkade aprikoser
  • 
Frosting:

  • 1/2 dl vispgrädde

  • 100 g vit choklad

  • 1 dl siktat florsocker
  • 
rostad kokos


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Grovhacka chokladen och rör ner i smöret.

  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och kokos. Blanda den smälta chokladen med äggblandningen. Rör ner mjölblandningen. Strimla aprikoserna grovt och vänd ner dem i smeten.
  3. Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 20 minuter. Låt kallna innan den tas ur formen.

  4. Frostingen: Koka upp grädden i en liten ­kastrull. Ta kastrullen från värmen, bryt ner ­chokladen och rör tills den smält. Rör ner florsockret.

  5. Bred frostingen över kakan och strö över rostad kokos.