Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladtårta med grädde och bär

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

Chokladtårta

  • smör och lite mandelmjöl till formen
  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad, ca 70 %
  • 1/2 dl kallt starkt kaffe
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 4 ägg

Till servering

  • 3 dl vispgrädde
  • 120 g hallon
  • 120 g blåbär

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en form med smör och strö på lite mandelmjöl. Använd gärna en form med avtagbar kant.
  3. Smält smöret i en kastrull och blanda ner chokladen hackad i bitar. Ta kastrullen av värmen och rör till en jämn smet.
  4. Blanda ner kaffe och vispgrädde. Vispa äggen fluffiga och blanda sedan ner i choklad­smeten.
  5. Häll smeten i formen och låt stå i ugnen i 10 minuter. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen. Låt stå kallt över natten eller minst 4-5 timmar.
  6. Servera med vispad grädde och bär.