Chokladtårta med glasyr, grädde och bär

HANS DESSER
Ingredienser
10-12 bitar
- 200 g smör
- 1 dl sötning (honung eller valfritt sötningsmedel)
- 1 dl kakao
- 1 1/2 dl mandelmjöl
- 1/2 dl kokosmjöl
- 2 1/2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 70 g mörk choklad
- 5 ägg
- 1 dl vispgrädde
- smör och till exempel mandelmjöl till formen
Glasyr:
- 100 g choklad
- 1/2 dl vispgrädde
- 1/2 tsk strössel
Till servering:
- 3 dl vispgrädde
- 300 g blandade bär
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda sötning, kakao, mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och hackad choklad.
- Dela äggen och rör ner äggulan i det smälta smöret. Rör ner blandningen bland de torra ingredienserna till en jämn smet.
- Vispa äggvitor och vispgrädde var för sig med elvisp. Vispgrädden ska vispas så den får en tjock konsistens.
- Rör ner grädde och äggvitor i smeten. Häll i en smord och bröad form (använd mandelmjöl eller kokosflingor).
- Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Känn efter med en sticka så att kakan är genomgräddad.
- Smält chokladen i vattenbad och blanda med grädden. Stryk chokladen över kakan och strö över lite strössel om du vill.
- Servera med vispad grädde och bär.

Du kanske även gillar
Populära recept