Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladtårta med glasyr, grädde och bär


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 32 st har redan röstat

Ingredienser

10-12 bitar

  • 200 g smör

  • 1 dl sötning (honung eller valfritt sötningsmedel)

  • 1 dl kakao

  • 1 1/2 dl mandelmjöl
  • 
1/2 dl kokosmjöl

  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 
1 tsk vaniljpulver

  • 70 g mörk choklad

  • 5 ägg

  • 1 dl vispgrädde

  • smör och till exempel mandelmjöl till formen


Glasyr:


  • 100 g choklad

  • 1/2 dl vispgrädde

  • 1/2 tsk strössel


Till servering:


  • 3 dl vispgrädde

  • 300 g blandade bär


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda sötning, kakao, mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver, vaniljpulver och hackad choklad.

  3. Dela äggen och rör ner äggulan i det smälta smöret. Rör ner blandningen bland de torra ingredienserna till en jämn smet.

  4. Vispa äggvitor och vispgrädde var för sig med elvisp. Vispgrädden ska vispas så den får en tjock konsistens.

  5. Rör ner grädde och äggvitor i smeten. Häll i en smord och bröad form (använd mandelmjöl eller kokosflingor).

  6. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Känn efter med en sticka så att kakan är genomgräddad.

  7. Smält chokladen i vattenbad och blanda med grädden. Stryk chokladen över kakan och strö över lite strössel om du vill.

  8. Servera med vispad grädde och bär.