Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladtårta – LCHF

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Här är en härligt krämig chokladtårta, nästan som en len mousse. Servera med lättvispad grädde.

Ingredienser

10 bitar

Botten

  • smör till formen
  • mandelmjöl till formen
  • 200 g smör
  • 200 g choklad
  • 2 msk espresso
  • 4 ägg
  • ½ dl sötningsmedel, till exempel Suketter strö
  • ½ tsk vaniljpulver

Chokladglasyr

  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk smör, mjukt
  • 30 g flagad mandel, rostad i en torr stekpanna

Tillbehör

  • 3 dl vispgrädde, lätt vispad

Så här gör du

  1. Botten: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24 centimeter i diameter. Smöra och mjöla kanterna med mandelmjöl.
  3. Smält smöret och chokladen i ett vattenbad, rör i kaffet.
  4. Vispa ihop ägg, sötningsmedel och vaniljpulvret. Blanda ner chokladsmeten i äggsmeten och rör tills allt blandats ordentligt. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 9-10 minuter.
  5. Ta ut kakan och låt den svalna.
  6. Chokladglasyr: Hacka chokladen och lägg den i en skål.
  7. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills all choklad smält, rör i smöret. Häll glasyren över tårtan.
  8. Strö över flagad, rostad mandel. Låt glasyren stelna.
  9. Servering: Servera chokladtårtan med lättvispad grädde.