Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladsufflé

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 26 st har redan röstat

Ljummen chokladsufflé med hjortron- och äppelsalsa. Chokladsufflé är en härligt lyxig dessert.

Ingredienser

4 portioner
  • 3 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 125 g mörk choklad
  • 125 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Salsa:

  • 1 st äpple, tärnat
  • 3 dl hjortron
  • 2 msk vit sirap
  • 1 tsk röd spansk chilipeppar, urkärnad och hackad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. 1. Vispa ägg och socker pösigt. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält smöret i en kastrull och häll det över chokladen. Rör om så att den smälter. 2. Blanda ner chokladen i äggvispet. Blanda vetemjölet med kakao och bakpulver. Sikta ner mjölet i smeten. 3. Smöra och sockra små portionsformar à 1 1/2 dl. Fyll dem nästan ända upp till kanten med chokladsmet. 4. Grädda chokladbakelsen mitt i ugnen strax före serveringen, cirka 12 minuter. De ska vara lite krämiga i mitten. 5. Blanda hjortron med tärnat äpple med vit sirap och spansk chilipeppar. Servera till chokladsufflén.
Du kanske även gillar