Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladsnittar med pistaschnötter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Variera med olika nötter eller pärlsocker ovanpå.

Ingredienser

26 snittar
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bikarbonat

Garnering

  • 1/2 dl pistaschnötter

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör, socker och sirap mjukt med elvisp. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat och sikta ner i smeten.
  3. Arbeta ihop till en deg och dela i två bitar. Rulla längder nästan lika långa som plåten.
  4. Lägg på plåt med bakplåtspapper och platta till med fingrarna. Hacka nötterna grovt och strö över längderna. Tryck till så de fastnar och grädda i 10-12 minuter.
  5. Skär de varma längderna i smala, sneda bitar.