Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladsemlor med hallongrädde


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

16 stycken

  • Deg: se klassiska semlor, uteslut kardemumman

  • + 2 msk kakao

  • + 1/2 dl ljust muscovadosocker
  • 
ev 1 krm chilipeppar original


Pensling:


  • 1 ägg

  • 1/2 krm salt

  • 1 tsk vatten


Fyllning:


  • 200 g riven mandelmassa

  • 1/2 dl ljust muscovadosocker
  • 
inkråm från bullarna

  • cirka 1/2 dl mjölk


Garnera med:


  • 3-4 dl vispgrädde

  • 1 dl fast hallonsylt

  • Florsocker
  • 
kakao


Så här gör du

  1. Gör degen som klassiska semlor,­ men uteslut kardemumma och tillsätt­ kakao, ljust muscovadosocker och eventuellt chilipeppar.

  2. Jäs, baka ut till 16 avlånga bullar­ med spetsiga ändar, jäs dem på plåten,­ pensla med ägg och grädda på 225 grader i 10-12 minuter.
  3. 
3 Skär av lock på bullarna och gröp ur lite av inkråmet med en gaffel. Blanda mandelmassa med muscovado­socker, inkråm och mjölk till fyllningen.­ Fyll bullarna.

  4. Vispa grädden fast och blanda ner hallonsylten. Spritsa eller klicka på hallongrädden, sätt på lock och sikta över florsocker.