Chokladsalami

Foto: Karolina Olson Haglund
Ingredienser
25 skivor
- 300 g torkade fikon
- 75 g färska dadlar, urkärnade
- 2 msk konjak
- 1 krm malen kanel
- 75 g mörk choklad (70 %)
- 40 g hasselnötter
- 40 g pistaschnötter
- 40 g sötmandel
- florsocker eller majsstärkelse
Så här gör du
- Klipp bort skaftet på fikonen och strimla dem. Dela dadlarna och lägg tillsammans med fikonen i en skål. Häll över konjak, tillsätt kanel och låt dra i 30 minuter.
- Hacka och smält chokladen över vattenbad. Mixa fikon, dadlar, choklad och hasselnötter i en mixer eller med mixerstav. Hacka pistaschnötter och mandlar grovt och arbeta in i fikon- och dadelmassan. Forma massan till en rulle och pudra med florsocker eller majsstärkelse.
- Vira in rullen i smörpapper eller bakplåtspapper och knyt ihop ändarna med snöre. Låt chokladsalamin ligga svalt i minst ett dygn. Skiva upp vid servering.

Du kanske även gillar
Populära recept