Logga in här

Chokladsalami

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Ingredienser

25 skivor
  • 300 g torkade fikon
  • 75 g färska dadlar, urkärnade
  • 2 msk konjak
  • 1 krm malen kanel
  • 75 g mörk choklad (70 %)
  • 40 g hasselnötter
  • 40 g pistaschnötter
  • 40 g sötmandel
  • florsocker eller majsstärkelse

Så här gör du

  1. Klipp bort skaftet på fikonen och strimla dem. Dela dadlarna och lägg tillsammans med fikonen i en skål. Häll över konjak, tillsätt kanel och låt dra i 30 minuter.
  2. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Mixa fikon, dadlar, choklad och hasselnötter i en mixer eller med mixerstav. Hacka pistaschnötter och mandlar grovt och arbeta in i fikon- och dadelmassan. Forma massan till en rulle och pudra med florsocker eller majsstärkelse.
  3. Vira in rullen i smörpapper eller bakplåtspapper och knyt ihop ändarna med snöre. Låt chokladsalamin ligga svalt i minst ett dygn. Skiva upp vid servering.