Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladrutor med kolagrädde

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 33 st har redan röstat

Ingredienser

12 bitar
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl rörsocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk kanel
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 1/2 dl frysta tranbär
  • bakplåtspapper till formen

Kolagrädde

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl karamelliserad mjölk

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten långpanna som mäter cirka 20x30 centimeter med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret. Ta från värmen, bryt ner chokladen och rör tills den smält.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner chokladen i äggvispet. Blanda mjöl, kanel, bakpulver, vaniljpulver och vispa ner i smeten.
  4. Bred ut smeten i formen. Strö över tranbär.
  5. Grädda i mitten av ugnen 18–20 minuter. Låt kakan kallna och förvara i kylen. Skär i rutor vid servering. Servera med kolagrädden.
  6. Kolagrädde: Vispa grädden ganska hårt. Mjukrör den karamelliserade mjölken och vänd ner i grädden.