Chokladrutor med kolagrädde

Foto: Ove Lindfors
Ingredienser
12 bitar
- 100 g smör
- 100 g mörk choklad
- 2 ägg
- 2 dl rörsocker
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk kanel
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 1/2 dl frysta tranbär
- bakplåtspapper till formen
Kolagrädde
- 4 dl vispgrädde
- 2 dl karamelliserad mjölk
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten långpanna som mäter cirka 20x30 centimeter med bakplåtspapper.
- Smält smöret. Ta från värmen, bryt ner chokladen och rör tills den smält.
- Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner chokladen i äggvispet. Blanda mjöl, kanel, bakpulver, vaniljpulver och vispa ner i smeten.
- Bred ut smeten i formen. Strö över tranbär.
- Grädda i mitten av ugnen 18–20 minuter. Låt kakan kallna och förvara i kylen. Skär i rutor vid servering. Servera med kolagrädden.
- Kolagrädde: Vispa grädden ganska hårt. Mjukrör den karamelliserade mjölken och vänd ner i grädden.

Du kanske även gillar
Populära recept