Logga in här

Chokladrutor med apelsin

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

60 bitar
  • 480 g mjölk choklad av bra kvalite
  • 130 g kokosolja neutral smak
  • 1 tsk apelsin essens eller annan favorit

Dekorering

  • 3 msk torkad apelsinskal i små bitar eller
  • 1 tsk golden dust eller
  • 3 msk hackade nötter
  • 0,5 dl florsocker eller kakao

Så här gör du

  1. Smält kokosoljan i en kastrul på spisen.
  2. Tillsätt chokladen i mindre bitar och rör om tills du har fått en homogen smet. Smaksätt och rör om ordentligt.
  3. Häll smeten i en plåt beklätt med bakplåtspapper ( mått ca 20 X 20 cm). Tänk på att mindre plåt ger tjockare bitar. Själv tycker att mina bitar blev lagom tjocka.
  4. Strö ev över golden dust eller annat till dekor.
  5. Ställ kallt för ett par timmar. Skär i bitar och förvara i burk med lock. Bitarna kan rullas i florsocker eller kakao om du inte har dekorerat.