Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladrulltårta – grundrecept

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

10 skivor
  • 5 msk potatismjöl
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 250 grader.
  2. Blanda potatismjöl, vetemjöl, bakpulver och kakao.
  3. Vispa ägg och 1 ½ dl av sockret vitt och pösigt i en bunke, använd elvisp.
  4. Sikta ner mjölblandningen och blanda försiktigt till en slät smet, för hand.
  5. Bred ut smeten i ett jämt lager till en rektangel, 25 cm x 35 cm på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen 5-6 minuter, tills den fått fin färg.
  6. Lägg ut en ark bakplåtspapper på ett bord och strö över resten av sockret i ett tunt lager, medan kakan gräddas.
  7. Stjälp upp kakan på det sockrade bakplåtspapperet och drag av och kasta papperet, som kakan gräddats på.