Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladpudding med maräng och jordnötter

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 67 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 1/2 vaniljstång
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg, delade
  • 
1 dl + 1 dl strösocker

  • 2 msk Maizena

  • 2 msk kakao

  • 150 g finhackad mörk choklad (60-70 % kakao)
  • 1 msk rumsvarmt smör
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl hackade jordnötter

Så här gör du

  1. 
Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en tjockbottnad kastrull. Lägg även i stången. Tillsätt mjölken och låt sjuda i några minuter.

  2. Vispa äggulor, socker, Maizena och kakao. Häll ner i mjölken under ständig vispning. Låt sjuda över svag värme under fortsatt vispning till en kräm. Obs! Den får inte koka.

  3. Tillsätt chokladen och smöret och rör tills all choklad har smält. Häll upp chokladpuddingen i glas. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet tills puddingarna har kallnat, cirka 1 timme.

  4. Marängen: Koka upp 1 dl socker och vatten tills sockret har lösts upp helt. Låt svalna något. Vispa äggvitorna fasta i en ren bunke. Tillsätt sockerlagen i en tunn stråle under vispning. Vispa till en glansig maräng.

  5. Toppa varje pudding med maräng och strö över nötterna.