Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladpavlova

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 19 st har redan röstat
Chokladpavlova

Choklad i den bästa formen! Enkel pavlova med chokladkräm och chokladsås. Alla kommer att älska denna goda marängtårta.

Ingredienser

10 portioner

Chokladkräm

  • 100 g mörk choklad, 70 %
  • 60 g äggula (5)
  • 75 g strösocker (3⁄4 dl)
  • 30 g maizena majsstärkelse (1/2dl)
  • 3 g vaniljsocker (1 tsk)
  • 350 g mjölk, 3%) (3 1⁄2 dl)
  • 20 g osaltat smör!

Chokladpavlova

  • 75 g mörk choklad
  • 140 g äggvita (4st stora)
  • 220 g strösocker (2 1/2dl)
  • 8 g maizena (1msk)
  • 4 g vitvinsvinäger (1tsk)

Chokladsås

  • 85 g strösocker (1dl)
  • 40 g kakao (1 dl)
  • 100 g grädde (1dl)
  • 30 g smör

Garnering

  • 500 g grädde (5dl)
  • 100 g hackad choklad
  • 20 st Maltesers

Så här gör du

  1. Chokladkräm: Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Blanda äggula, socker, maizena och vaniljsocker i en bunke. Koka upp mjölken i en kastrull och blanda ner den ordentligt i ägguleblandningen. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på medelvärme och under konstant omröring tills blandningen tjocknar till en kräm, låt gå på värme ytterligare 2-3 minuter för att koka bort smaken av majstärkelsen. Häll krämen över chokladen, klicka i smöret och blanda tills chokladen har smält. Täck med plastfolie och låt stå i kylen tills den är kall.
  2. Chokladsås: Blanda strösocker och kakao i kastrul, ha i grädde och smör. Koka upp på mellan värme i ca 5 minuter, rör mellan varven så den inte bränner. Koka till en fin och glansig choklad sås.
  3. Chokladpavlova: Hacka chokladen lägg i en bunke, smält över ett vattenbad eller i mikron. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitor till ett skum och tillsätt lite i taget av strösockret, vispa till en fast maräng. Tillsätt maizena och vitvinsvinäger och blanda försiktigt med en slickepott. Ringla i smält choklad och marmorera genom att vända runt max 2-3 gånger. Fördela marängen på två plåtar med bakplåtspapper och gör runda bottnar av marängen cirka 18-20 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i cirka 60 minuter. Stäng av ugnen och låt stå där med ungsluckan öppen tills ugnen har svalnat.
Du kanske även gillar