Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladpavlova

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 47 st har redan röstat

Marängtårta med choklad och maltesers! Superfestlig och otroligt god choklad- och marängdröm!

Ingredienser

10 portioner

Chokladkräm

  • 100 g mörk choklad, 70 %
  • 5 äggulor
  • 3/4 dl strösocker
  • 1/2 dl majsena
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 1/2 dl mjölk, 3%
  • 20 g osaltat smör

Chokladsås

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1 dl grädde
  • 30 g smör

Pavlova

  • 75 g mörk choklad, 70 %
  • 4 äggvitor från stora ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 msk majsena
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Till garnering

  • 5 dl grädde, vispad
  • 100 g hackad choklad, 70 %
  • 20 Maltesergodis

Så här gör du

  1. Chokladkräm: Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Blanda äggula, socker, majsena och ­vaniljsocker i en annan bunke.
  2. Koka upp mjölken i en kastrull och blanda ner i ägguleblandningen. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm på medelvärme under omröring tills blandningen tjocknar till en kräm. Värm i ytterligare 2-3 minuter.
  3. Häll krämen över chokladen, klicka i smöret och blanda tills chokladen har smält. Täck med plastfolie och låt stå i kylen tills den är kall.
  4. Chokladsås: Blanda strösocker och kakao i en kastrull, tillsätt grädde och smör. Koka på mellanvärme till en glansig sås, cirka 5 minuter. Rör mellan varven så den inte bränner.
  5. Pavlova: Hacka chokladen och lägg i en bunke, smält över ett vattenbad eller i mikron.
  6. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till ett skum och tillsätt lite i taget av strösockret, vispa till en fast maräng.
  7. Tillsätt majsena och vitvinsvinäger och blanda med en slickepott. Ringla i smält choklad och marmorera genom att vända runt 2-3 gånger.
  8. Fördela marängen på två plåtar med bakplåtspapper. Gör runda bottnar, 18-20 centimeter i diameter. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i 60 minuter.
  9. Stäng av ugnen och låt stå kvar med ungsluckan öppen tills ugnen har svalnat.
  10. Fyll med chokladkräm mellan marängbottnarna. Toppa med grädde, hackad choklad och Malteser­godis. Ringla över chokladsås.