Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladpannacotta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 63 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gelatinblad
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 80 g 70% choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • några nypor salt

Så här gör du

  1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.
  2. Koka upp grädden tillsammans med vaniljpulver. Låt sjuda på svag värme i någon minut och ta sedan kastrullen från värmen.
  3. Bryt chokladen i bitar och blanda ner den i grädden så den smälter. Rör ner gelatinbladet.
  4. Häll upp i glas och ställ kallt i minst 2 timmar. Servera med vispad grädde och gärna lite salt.